Overige diensten

Beroepenoriëntatie, Sollicitatietrainingen, Coaching, Jobhunting

Solutions biedt een breed scala aan diensten op het gebied van re-integratietrajecten. Om mensen optimaal te kunnen begeleiden in hun zoektocht naar werk, hebben wij de beschikking over regionale trainingslocaties in het hele land. Gecertificeerde en gediplomeerde coaches, jobhunters en trainers gaan hier samen met langdurig zieken op zoek naar werk dat bij ze past.

Beroepsoriëntatie

Als het na langdurige ziekte niet mogelijk is om in het eigen werk terug te keren, wordt er gekeken wat iemand dan wel zou kunnen en willen doen. Een beroepsoriëntatie helpt in de zoektocht naar kwaliteiten, interesses en vaardigheden. Gekwalificeerde  coaches bieden uitstekende begeleiding op een locatie in de regio.

Jobhunting en coaching

Het zoeken naar vacatures wordt door veel mensen als tijd- en energierovend ervaren. Solutions heeft een groot netwerk van jobhunters, die de nodige connecties hebben in het werkveld. Hierdoor weten zij in een handomdraai de juiste vacatures te vinden. Daarbij werken ze bovendien veel samen met Laborem, het dochterbedrijf van Solutions en expert op het gebied van detachering- en uitzendkrachten.

Sollicitatietrainingen

Soms is het voor mensen die re-integreren jaren geleden dat zij voor het laatst gesolliciteerd hebben voor een nieuwe baan. Bovendien heeft de ziekte er niet zelden voor gezorgd dat iemand erg onzeker is over het eigen kunnen. Solutions begeleidt mensen in het sollicitatietraject, waarbij gestuurd wordt op de bewustwording van de eigen kwaliteiten en waar de sollicitatiebrief en het Curriculum Vitae onder de loep worden genomen. Ook worden deelnemers voorbereid op het sollicitatiegesprek, zowel in presentatievaardigheden als in gespreksvaardigheden.